Tips om bedre WiFi - Hellemyr antenneforening

Go to content

Tips om bedre WiFi

RIKTIG PLASSERING

For at du skal ha god dekning på ditt trådløse nett er det viktig at signalene fra utstyret ditt kan bevege seg fritt i din bolig. Å ha ruteren eller modemet plassert inne i en stereobenk er derfor ingen optimal plassering. Plasser heller ditt utstyr høyt og fritt slik at signalene blir optimale. I et rom med tykke murvegger eller en peis som står nær utstyret blir signalene helt eller delvis blokkert.

Har du flere etasjer bør ruteren eller modemet plasseres i midtetasjen, og ikke i ett hjørne, slik at signalene kan spres jevnt i alle retninger. Bruker du Get box II som modem bør denne plasseres i nederste etasje for best signal.

Mediekomponenter som Sonos eller andre systemer, trådløse telefoner, babycall og mikrobølgeovner kan også forstyrrer de trådløse bredbåndssignalene. Forsøk å flytte disse så de ikke står oppå ditt bredbåndsutstyr. Visste du også at vann er trådløse signalers verste fiende? Akvarium, baderom og vannbåren gulvvarme stopper de trådløse signalene, så hvis du har dette prøv deg frem for å finne den mest optimale plasseringen av ditt utstyr.

BRUK RIKTIG UTSTYR

Vi anbefaler alle våre medlemmer å bruke datakabler fra autoriserte forhandlere. Unngå lange avstander med kabler fra vegguttaket til modemet. Get kan hjelpe deg å installere nye kontaktpunkter. Oppgradér til en ny ruter om den du har er gammel slik at den støtter den hastigheten du har. Eldre rutere støtter ikke alltid dagens høye hastigheter.

FORSTERK SIGNALENE

Èn ruter er ikke alltid nok til å gi gode signaler i alle rom. Hvis du bor i et stort hus med flere etasjer og tykke vegger i kjellerstuen, eller i en leilighet med lange avstander og tykke vegger, kan dette gjøre at signalene blir svakere. Da behøver du en trådløs forsterker.

DINE ENHETER

En eldre laptop vil ikke kunne benytte seg av like høye hastigheter som en stasjonær pc som er tilknyttet nettet med nettverkskabel. Det samme gjelder smarttelefoner. Felles for mobile enheter er at de har mindre antenner som reduserer ytelsen/rekkevidden og kommer ikke opp på samme hastighet som en nyere PC som er tilkoblet med kabel.

ANTALL NETTBRUKERE

Dersom dere er mange i husstanden, eller det er mange pålogget det trådløse nettet samtidig, kan man oppleve redusert hastighet. Vurder da om du trenger å oppgradere bredbåndsabonnementet til en høyere hastighet slik at det blir fart nok til alt og alle.


Opplever du problemer utover dette tar du kontakt med antenneforeningen, så tar vi kontakt med Get for å finne løsning på problemet og eventuelt sende ut en tekniker til deg. Kontakt antenneforeningen


Back to content